Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) (stage)(solr1:8983)

Faktablad2021Öppen tillgång

Mellangrödors potential som proteinkälla

Persson Hovmalm, Helena; Prade, Thomas

Sammanfattning

En ökad efterfrågan på lokalt producerade gröna proteiner kräver en ökad avkastning per hektar eller en utökad användning av grön biomassa. Detta projekt fokuserar på möjligheten att utvinna proteiner ur mellangrödor för potentiell användning som livsmedel eller foder.

Publicerad i

LTV-fakultetens faktablad
2021, nummer: 2021:12
Utgivare: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU författare

Globala målen (SDG)

SDG9 Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
SDG12 Hållbar konsumtion och produktion
SDG13 Bekämpa klimatförändringarna

UKÄ forskningsämne

Jordbruksvetenskap

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/115919