Khalil, Samar
- Department of Biosystems and Technology, Swedish University of Agricultural Sciences
Factsheet2024Open access
Khalil, Samar; Nordmark, Lotta; Persson Hovmalm, Helena; Hagström, Gun; Mogren, Lars; Kleman, Isabella; Svensson, Sven-Erik; Nynäs, Anna-Lovisa; Nicolaidis, Andreas
Livsmedelssystemet står inför en hel del utmaningar när det gäller mat- och näringstrygghet, klimatförändringar, resurseffektivitet, kriser och behov av beredskap. Behovet att utveckla ett livsmedelssystem som kan bemöta dessa utmaningar är stort. Stora mängder värdefullt material och avfall som produceras av industrin har potential att tas tillvara och återanvändas i livsmedelssystemet och dess produktion. Att dra nytta av dessa resurser innebär utveckling av cirkulära system, vilket leder till bland annat resurseffektivitet och minskad miljöpåverkan, men det krävs dock lösningar och verktyg samt förstärkt samarbete mellan aktörer för en framgångsrik tillämpning. Inom ramen för dessa aspekter hölls en workshop vid SLU med närvarande representanter från akademi och näringsliv.
LTV-fakultetens faktablad
2024, number: 2024:6
Publisher: Fakulteten för landskapsarkitektur, trädgårds- och växtproduktionsvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Environmental Management
Environmental Economics and Management
https://res.slu.se/id/publ/129059