Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) (stage)(solr1:8983)

Rapport2024Öppen tillgång

Konkurrenskraft inom svensk jordbruksproduktion

Manevska Tasevska, Gordana; Nylén, Hampus; Pupp, Jonatan

Sammanfattning

Ökad konkurrenskraft i hela livsmedelskedjan är ett centralt mål i den svenska livsmedelsstrategin. Ökad konkurrenskraft förväntas bidra till ökad hållbarhet, ökad livsmedelsproduktion och minskad sårbarhet vid kriser. Vi analyserar konkurrenskraften i den svenska jordbruksproduktionen i relation till Danmark, Tyskland och Nederländerna under perioden 2010–2021. Vi finner att svensk jordbruksproduktion har sämre konkurrenskraft jämfört med de utvalda länderna, men att den förstärkts under perioden.

Publicerad i

Agrifood Fokus
2024, nummer: 2024:2
Utgivare: AgriFood Economics Centre

SLU författare

UKÄ forskningsämne

Nationalekonomi

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/131191