Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) (stage)(solr1:8983)

Bokkapitel2024Vetenskapligt granskadÖppen tillgång

Bruka och bevara jordarnas ekosystem

Jones, Michael

Sammanfattning

Friska jordar med stor biologisk mångfald är nödvändiga för ett hållbart livsmedelssystem. De dominerande moderna jordbruksmetoderna utarmar marken och minskar den biologiska mångfalden. Jordbruksmetoder som bygger på ekologiska principer för att behandla jord som ett levande system kan bidra till ett långvarigt hållbart jordbruk för framtiden.

Publicerad i

SLU Future Food Reports
2024, nummer: 27, sidor: 33-35
Titel: Den biologiska mångfalden och maten vi äter
Utgivare: Sveriges lantbruksuniversitet, framtidsplattformen SLU Future Food

SLU författare

Associerade SLU-program

SLU Future Food
SLU Centrum för biologisk mångfald, CBM

UKÄ forskningsämne

Jordbruksvetenskap

Publikationens identifierare

  • ISBN: 978-91-8046-644-8
  • eISBN: 978-91-8046-640-0

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/140455