Bernes, Gun
- Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap, Sveriges lantbruksuniversitet
Faktablad2018Öppen tillgång
Bernes, Gun; Höjer, Annika; Hetta, Mårten; Dicksved, Johan; Lundh, Åse; Johansson, Monika; Priyashantha, Hasitha; Sun, Li; Gustafsson, Anders H; Langton, Maud; Hallin Saedén, Karin
I ett samarbete mellan Norrmejerier, Växa Sverige och institutioner vid SLU i Umeå och i Uppsala
pågår tre sammanlänkade projekt där vi studerar hur ostens kvalitet påverkas av olika faktorer, från
gård till mejeri. De bakterier och andra mikroorganismer som finns i foder, mjölk och ost studeras
särskilt noga. Vi vill bland annat veta vad mikrofloran har för inverkan på ostens lagringstid och
på dess smak och konsistens.
mjölkråvara; kvalitet; gårdsegenskaper; ost; mikroflora
Nytt / Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
2018, nummer: 1:2018
Utgivare: Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU
Husdjursvetenskap
https://res.slu.se/id/publ/93209