Skip to main content
SLU:s publikationsdatabas (SLUpub) (stage)(solr1:8983)

Rapport2024Öppen tillgång

Matkultur – hinder och drivkraft för hållbart ätande

Tellström, Richard

Sammanfattning

Människor gör kulturellt förnuftiga val baserade på grupptillhörighet. Men, det är oftast inte alls är samma sak som de naturvetenskapligt rationella konsumentval som politiska dokument rekommenderar. Vill man tala om för människor hur de ska äta mer hållbart, så måste man behandla dem som kulturella individer. Se olikheter som en tillgång för att nå ett hållbart samhälle i stället för att ett problem som måste ignoreras.

Publicerad i

SLU Future Food Reports
2024, nummer: 26
Utgivare: SLU Framtidens mat, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU författare

  • Tellström, Richard

    • Faculty of Natural Resources and Agricultural Sciences, Sveriges lantbruksuniversitet

Associerade SLU-program

SLU Future Food

UKÄ forskningsämne

Sociologi (exklusive socialt arbete, socialpsykologi och socialantropologi)

Publikationens identifierare

  • DOI: https://doi.org/10.54612/a.6m70cg9chp
  • ISBN: 978-91-8046-686-8
  • eISBN: 978-91-8046-687-5

Permanent länk till denna sida (URI)

https://res.slu.se/id/publ/126591